Безвъзмездно право на строеж върху 24 783 кв. метра на бул.

...
Безвъзмездно право на строеж върху 24 783 кв. метра на бул.
Коментари Харесай

Ново 20: Спартак поиска безвъзмездно право на строеж за ст...

Безвъзмездно право на градеж върху 24 783 кв. метра на бул. „ Македония ”, отредени за стадион, желае от Община Пловдив „ ПФК Спартак Пловдив 1947 ” АД, представлявано от Динко Миленчев. Заявлението е импортирано при кмета Здравко Димитров, откакто по експлицитното предпочитание на сдружението Общинският съвет приключи концесията за спортния комплекс. Причината за отхвърли от дълготраен контракт с такси Миленчев изясни с невъзможността да извърши капиталовата стратегия поради скъпите горива и строителни материали. Това беше втора концесия, която претърпя неуспех.

Право на градеж е една от законовите форми ПФК Спартак да употребява стадиона  за период до 30 години, без да се обвързва с вложенията, наложителни при концесионирането.  Дружеството ще заплати  5% налог подаяние и ще поеме ангажимент за ремонт и поддръжка на спортното оборудване. 

Със същото заявление „ Спартак ” желае Общината да учреди  безплатно право на прилагане върху постройката в комплекса за 10 години. В момента стадионът съставлява отчайваща картина.  Седалките от трибуната са свалени и в случай че има няколко фенове, сядат върху бетона. Игрището си е в същия тип, както беше и преди, около ръждясалата ограда са пораснали шубраци и се хвърля отпадък. Тротоарът около комплекса е разрушен, не са отстранени и фундаментите на съборените преди 2 години павилиони.

Решение във връзка на настояването  за основаване на правото на градеж ще вземе Общинския съвет, който ще заседава в средата на септември. Подобна форма на прилагане беше учредена преди две години и за ПФК „ Локомотив ”, като на сдружението беше възложен терен с повърхност 48 дка в „ Тракия ” за школа. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР